terug

Stoelyoga

De individuele stoelyogales is er helemaal op gericht om de persoonlijke balans te hervinden of te herstellen. Tijdens de stoelyogalessen richt ik mij op de individuele behoefte van de cursist en het behouden of vergroten van de bewegingsruimte.

Voor stoelyoga maak ik gebruik van aangepaste oefeningen bestaande uit hatha yoga-oefeningen, ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen, meditaties en visualisaties. Op deze manier leer je je eigen lichaam opnieuw kennen en vertrouwen. De stoelyogales is, naast de reguliere gezondheidszorg, geschikt voor iedereen die op zoek is naar verbetering 'op maat' van fysieke en mentale balans binnen je eigen grenzen.

Na een eerste kennismakingsgesprek wordt vastgesteld hoe de stoelyogalessen er uit zullen zien en kunnen bijdragen aan het bewust omgaan met lichaam, geest en een verbetering van de bewegingsruimte. De nadruk van de lessen ligt vooral op ademhaling en ontspanning. Daarna worden er afspraken gemaakt over het aantal individuele lessen. De stoelyogales duurt 45 minuten.